onsdag den 2. september 2009

Italien og Qaanaaq - fra ilden til isen

De sidste to uger af maj måned tog vi via Danmark to uger til Italien sammen med Roland og Britta. Det var en gammel drøm om at spise god mad, drikke rødvin og spise italiensk is kombineret med at ville se Rom, som Britta tog hånd om. I marts fik vi en mail med priser og datoer - og så sprang vi til. Vi var først en uge i Rom og trods utrolig varme (optil 35 gr.) fik vi travet byen tynd. Jørn og jeg synes nu nok det var lige varmt nok, så vi taler om at tage tilbage og se mere på et andet tidspunkt, for der er nok at gå på opdagelse i. Anden uge blev tilbragt i Lucca i Toscana i en lejlighed i den gammel bydel - dejlig kølig for her var også meget varmt. Roland og Britta havde gode bekendte her, så de tog os med til vinsmagning og italiensk frokost hos ders bekendte på en vingård; med bus var vi opppe i de nærmeste bjerge til en lille hyggelig landsby. Resten af tiden blev til ture på volden, udforskning af byen - og Jørn forsøgte tre gange at finde det udendørssvømmebasin - uden held. Der blev spist rigtig mange pizzaer - og lækre italienske is. Men: der blev altså også indtaget gode middage med lokal vin og spændende retter. Stort set var der intet at klage over!
Turen gik via Kangerlussuaq over Pituffik (Thulebasen) til Qaanaaq - og det blev til en overnatning på basen, da det var: snevejr! Men vi var jo også kun i juni måned....
I Qaanaaq blev til nogle lange dage på sygehusets medicinlager, men Elise og jeg fik bestilt medicinen til det kommende år og gennemgået en masse om logistik og holdbarhed af lægemidler. Så det var et udbytterigt besøg. Der blev denne gang ikke tid til at gå på fjeldet, som tidligere år, så jeg måtte nøjes med udsigten over fjorden, hvor isen endnu ikke var brudt op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar